לכבוד ט״ו באב גם רווקות וגם נשואות מבקשות להרגיש נאהבות, מבקשות קירבה, מבקשות להכניס לזוגיות את השמחה.
בסדנאות על זוגיות שאני מקיימת, אחת הבנות סיפרה שישנו פער אמיתי בינה לבין בעלה. היא התקדמה, למדה התפתחה והוא לא. לכן, היא מרגישה שנוצר פער ביניהם, לה יש ידע רחב ועשיר יותר, אין לה על מה לדבר איתו. בחלק על זוגיות ימימה אומרת: ״בַּעֲלֵךְ, הוּא לֹא אוּנִיבֶרְסִיטָה . . . ״
לעומתה תלמידה אחרת סיפרה שאצלה זה הפוך הבעל מתקדם, לומד מתפתח והיא מרגישה מאחור. ימימה מתזכרת שהלימוד הוא לימוד של הלב ולא של השכל.
זה לימוד שמתזכר איך הכל התחיל : זוגיות מתחילה בקבלת האחר, בחמלה, ברוך, ובאהבה ללא תנאי. היהירות מול הבעל או מול האישה אינה מועילה ואינה מקרבת, היא מרחיקה.
הזוג נמצא ״בקרב״ שכלתני המשפיע על הזוגיות. הריחוק נובע מידע שיכלי ואנחנו לומדות בשיעורים להניח לשכל, לצאת מהתבניות ולמצוא את הערוץ הנכון ללב הכמהה לאהבה. המון זוגות מפרקים את הזוגיות או לחילופין רווקים ורווקות לא מוצאים בני זוג כי יש בשיח יהירות, השוואות.
"זִמְּנוּ לָךְ בַּעַל / לְךָ אִשָּׁה וְאֵין פֹּה אֶחָד שֶׁהוּא יוֹתֵר וְשֵׁנִי פָּחוֹת, זֹאת אַשְׁלָיָה".
ימימה חוזרת ואומרת שאין אחד יותר והשני פחות זו אשליה, אנחנו מספרים לעצמינו סיפור אשלייתי זה מתחיל מהיותינו ילדים הגדלים בתחושה שאנחנו טובים יותר מהחברים שלנו, מוצלחים יותר, חכמים יותר והם פחות. גם בזוגיות המשפחה שלנו הכי טובה הכי ערכית הכי הכי …ואח״כ הילדים שלנו הכי הכי וכו', היהירות שלנו פוגעת בזוגיות.
ימימה מבקשת שימו לב זה שורש הריחוק ״וְאֵין פֹּה אֶחָד שֶׁהוּא יוֹתֵר וְשֵׁנִי פָּחוֹת, זֹאת אַשְׁלָיָה." מי היה רוצה לשמוע שהוא לא מספיק טוב, לא מספיק חכם שהוא פחות ואת/ה יותר.
בלימוד אנו מסירים מעלינו את כל הקליפות המרחיקות אותנו מהמהות הטובה ומתקרבים לאט לאט לטוב הקיים בנו ואח״כ באופן טבעי, פלאי ומרגש לטוב שבבן הזוג שלנו ומתחילים שוב מבראשית.
*נשים גרושות אומרות בשיעור ״אילו רק למדנו ימימה לפני לא היינו גרושות כעת״
*נשים שהתרחקו מהבעל מספרות על קרבה מחודשת.
*רווקות מספרות על דייטים מוצלחים יותר תודות לשיעורים.
*זו הזמנה להצטרף ללימוד להתקרב לעצמך ולאהובייך בהצלחה
ריקי לוי (.M.A בחינוך)