העתיד כבר כאן-ראש בראש – כיצד תראה השנה החדשה שלנו 2022

בואו נתרגל לרגע באמצעות דמיון מודרך כיצד תראה השנה החדשה שלנו 2022.

דמיינו לעצמכם מה יהיו פני הדברים במציאות מתמשכת של חיים לצד מגיפת הקורונה, האם תוכלו להיות מאושרים למרות הכל במציאות הזאת? האם הסובבים אתכם, היקרים לכם, יהיו מאושרים?
עכשיו תנו דעתכם לשאיפות ליעדים ולציפיות שלכם מהחיים, האם הייתה לכם השפעה ישירה עליהם בשנת 2021? או שמא הם תוצאה של התמודדות יום יומית עם מגבלות וחששות? האם אתם מרוצים בחיים כאן ועכשיו?
מה דעתכם על הפער בין מה שתכננתם וחשבתם שיהיה בעבר, לבין מצב העניינים שנכפה עלינו?
האם אתם מרוצים מהתוצאה? האם הצלחתם לחשב מסלול מחדש?
אם התשובה שלילית אזי ברור שחשיבת העתיד שלכם בעבר ותכניות העבודה לא הצליחו לממש את ציפיותיכם.
מה מידת הנחישות והמודעות העצמית שלכם לגבי מהות ומשמעות האדם שאתם שואפים ורוצים להיות?
אם אתם לא מרוצים בהווה הרי שבוודאי אתם נמצאים על הנתיב הלא נכון.
דמיינו שוב שאתם ניצבים על פרשת דרכים בה יציאות ונתיבים רבים המובילים לכוונים שונים, תנו לשבילים כותרות ואז דמיינו את המקומות שאליהם מוביל כל שביל.
דמיינו את היעד שאליו מובילה הדרך ואז דמיינו את דרך המלך המובילה למחוז חפציכם הרצוי, חוף המבטחים שלכם, בו תחושו מוגנים ומאושרים למרות החיים לצד הקורונה.
כיצד מחליטים ומגיעים אל הדרך הרצויה הנכונה? האם יש דרך נכונה אחת או יותר?
תהליכי קבלת ההחלטות מחייבים ניתוח של הנתונים שבונים את תמונת המצב הנתון ואז להבין היכן אנחנו תקועים. האם הבנו היטב את הסכנות או ההזדמנויות?
האם יש ביכולתנו להגדיר את המטרות?
האם לאור מצב העניינים הנתון יש לנו תכנית למה שצריך לקרות במהלך שנת 2022?
לנפץ הרגלים ומוסכמות
המסע החשוב ביותר בחיים הוא מסע שמלמד אותנו להגיד "לא" להרגלים, לתובנות ומוסכמות שמגבילים ושולטים בחיינו כיצד ניתן למצוא בתוכנו את המשאבים המאפשרים להיות שלמים מאושרים ושלווים באמת.
אם איינשטיין צדק, אזי מה שחשוב באמת זה לא מה שאנחנו רואים, אלא באיזה אמצעים וסדרי עדיפויות אנחנו רואים אותם.
אז מה שחשוב באמת זה למצוא את הסיבה שגורמת לנו להיות מאושרים מה שקרוב לליבנו ליעוד, למשמעות ולתכלית ואז כשנמצא את האמת הזאת בוודאי נצליח ונהיה מאושרים למרות הכל.
כדי לצבור את הכוח הדרוש וכדי לראות בהתמודדות המורכבת מעשה חשוב והכרחי עלינו לראות בו אתגר הישרדותי אנושי ממעלה ראשונה.
עידן הקורונה מחייב שאילת שאלות קיומיות 
בשנה החדשה אנחנו חייבים ללמוד לשאול שאלות מאתגרות להמיר את הלהט לקבל תשובות מהירות ונוחות לשאלת שאלות נכונות וקשות במציאות של כאוס ואי ודאות.
אלברט איינשטין נהג לומר, שאילו הייתה לו שעה להציל את העולם, היה מקדיש 55 דקות ממנה לשאול את השאלות  הנכונות.
יש הרבה מה ללמוד משאלות נכונות שנשאלות בזמן הנכון, שאלות נכונות יכולות לעזור לנו להגדיר מחדש תהיות ובעיות ולפזר ערפל שמקשה על קבלת ההחלטה. כשמישהו שואל שאלה שמשנה מציאות קיימת, כשהוא מערער על מה שאנחנו רגילים ועושים עשרות בשנים ושואל מה יקרה אם נעשה משהו אחרת? הוא מאתגר הנחות יסוד, שמספקות נקודות מבט חדשות על מה שנראה לנו קודם מובן מאליו, ועכשיו פתאום הוא נראה קצת אחרת.
משוואת האושר לשנה החדשה
רבים מאתנו רואים את תכלית חייהם בחומר, ברכוש ובכסף. הם משקיעים את כל מרצם ואונם בעוד ועוד נכסים, רכוש וכסף ונותרים "ברעב" תמידי  של משמעות וערך. משמעות אינה קשורה לעניינים של מטרות חומריות מדידות, היא רחבה הרבה יותר היא קשורה למשהו שלמענו כדאי לחיות (ואולי גם למות) משהו שאנחנו אוהבים לעשות, שפותח את הלב בצורה מעמיקה ומספקת, משהו שתמיד ממלא אותנו סיפוק ואושר גם בתקופות קשות.
השאיפה להצלחה היא שאיפה של חיים מלאים, משמעותיים לאף אחד אין מונופול על ההצלחה.
להצלחה יש חוקים ברורים וכל מי שילמד חוקים אלו ויפעל לאורם יוכל להצליח ולהיות מאושר.
משוואת האושר וההצלחה שעליה חונכנו וגדלנו, היתה משוואה מותנית שלבים ותחנות, תהיה תלמיד טוב בבית הספר עם ציונים מצוינים אז בוודאי תצליח ותהיה מאושר, תשרת בצבא שרות משמעותי ומועיל אז בוודאי תצליח ותהיה מאושר, תלמד תואר נחשב באקדמיה אז בוודאי תצליח ותהיה מאושר, תתקבל למקום עבודה נחשב אז בוודאי תצליח ותהיה מאושר.
אתם חייבים לנפץ את המשוואה המותנית הזאת, להתחבר מהר למה שאתם אוהבים באמת, למה שקרוב ללב שלכם. רק כך תהיו מאושרים ואז בוודאי תצליחו.
זה זמן מצוין לחשבון נפש ושינוי כיוון להביט לעתיד בעיניים באומץ ולהעז.
 
"הוי עז כנמר וקל כנשר, רץ כצבי וגיבור כארי לעשות רצון אביך שבשמים" (רבי יהודה בן תימא)
2022 ברוכה ובטוחה.
שבת שלום וברכה,

חיים ליפא, כותב הטור על עתידנות ותעסוקת עתיד, מייסד ומפתח מודל ה-GPS האנושי לשדרוג הפוטציאל האין סופי של המוח.