הרקדנית עומר טישאואר מבנימינה ללהקת המחול הקיבוצית 2

להקת המחול הקיבוצית 2. צילום: אייל הירש
אחרי שצפיתי לאחרונה במופע מרהיב של להקת המחול הקיבוצית 2 התאהבתי בלהקה ונשבתי בקיסמם של הרקדנים בעיקר שבתה את ליבי הרקדנית היפיפייה והמוכשרת עומר טישאואר שבדרך מקרה גיליתי שהיא בכלל מבנימינה וגם קוראת של "גפן מגזין המושבות".

אחרי שצפיתי לאחרונה במופע מרהיב של להקת המחול הקיבוצית 2 התאהבתי בלהקה ונשבתי בקיסמם של הרקדנים בעיקר שבתה את ליבי הרקדנית היפיפייה והמוכשרת עומר טישאואר שבדרך מקרה גיליתי שהיא בכלל מבנימינה וגם קוראת של "גפן מגזין המושבות". נפגשתי איתה לדייט שבו סיפרה לי -על ילדות בבנימינה ומתי היה הרגע בו גמעה בליבה ההחלטה להיות רקדנית מקצועית.

על התשוקה לרקוד ועל חלומותיה המקצועיים שוודאי תגשים. על שיגרת יומה של רקדנית בלהקת מחול העכשווי מהייחודיות והבולטות בעולם. ואיך זה לחיות יחד בכפר המחול הבינלאומי בקבוץ געתון. הרגיש לי לרגע שאני צופה בסדרה המיתולוגית שכה אהבתי בנעוריי – "תהילה". זכרו את השם עומר טישאואר

על הלהקה
להקת המחול הקיבוצית נוסדה על ידי יהודית ארנון ז”ל בשנת 1970 בקיבוץ געתון שבגליל המערבי. תחת ניהולו האומנותי של רמי באר, כוריאוגרף הבית והיוצר המרכזי ב-25 השנה האחרונות, נחשבת הקיבוצית לאחת מלהקות המחול העכשווי מהייחודיות והבולטות בעולם. הלהקה מופיעה כדרך קבע בפסטיבלים בינלאומיים ועל הבמות היוקרתיות והחשובות בארץ וברחבי העולם.
רקדני הלהקה חיים ויוצרים בכפר המחול הבינלאומי שבקיבוץ געתון. לכל אחד מהם יכולות גבוהות, ביטוי ייחודי ואישיות בימתית מרתקת. שילובם יחד, בניהולו האמנותי של באר, יוצר להקה בעלת אמירה אמנותית רלוונטית, מרגשת ומעוררת השראה.
יצירותיו של רמי באר מאופיינות בשילובים ייחודיים של עיצוב בימתי, מוזיקלי ויצירתי, הפועלים בהרמוניה במופעים גדולים או בעבודות אינטימיות וקאמריות כאחד ויוצרים את האמירה הייחודית ללהקה.
חברי הלהקה נרתמים רובם ככולם לפעילות מגוונת של הוראה ויצירה בכפר המחול הבינלאומי. פעילות זו כוללת את תכנית ‘מסע מחול’ לסטודנטים למחול מכל רחבי העולם, מסלולי לימוד והכשרה במחול, פרויקט קורס קיץ, קבוצות מבקרות מהארץ והעולם ועוד. בנוסף הרקדנים שותפים בפרויקטים ייחודיים כגון פרויקט רב תרבותי יהודי-ערבי, ילדים ונוער מאוכלוסיות מצוקה שונות ועבודה עם נערות ונשים בסיכון.

עומר טישאואר. צילום: לאה בסודו
עומר טישאואר. צילום: לאה בסודו

עומר טישאואר בת 22 במקור מבנימינה ובימים אלו מתגוררת בכפר המחול הבינלאומי שבקיבוץ געתון שם היא עובדת כרקדנית ב'קיבוצית 2' הלהקה הצעירה של להקת המחול הקיבוצית.

"אז בעצם נולדתי בבנימינה וגדלתי בבנימינה כל חיי, למדתי בבית הספר היסודי "אשכולות" בבנימינה ולאחר מכן בחטיבה ובתיכון "אורט בנימינה" שהיום נקרא "כרמים". באוקטובר 2018 התגייסתי לצבא שם המשכתי את דרכי כרקדנית ושרתתי על תקן "רקדנית מצטיינת". עשיתי טירונות וקורס בעיר הבה"דים ולאחר מכן שובצתי בקריה ושילבתי את הצבא ביחד עם הריקוד."

ספרי ממתי את רוקדת ועל המסלול שעברת

אני רוקדת מאז שאני זוכרת את עצמי. התחלתי בטרום בלט שהייתי קטנה והמשכתי בכל חוגי המחול למיניהם: היפהופ, פלמנקו, התעמלות אומנותית ומודרני. החל מכיתה ו התחלתי באמת להשקיע יותר במחול והתחלתי לרקוד באופן קצת יותר מקצועי, רקדתי בסטודיו אחרי הצהריים כל זמן החטיבה והתיכון ורקדתי את מגוון סגנונות המחול (בלט, מודרני, היפהופ, לירי) בנוסף הרחבתי את לימודי בתיכון במגמת מחול "אורט בנימינה", סיימתי עם 10 יחידות במחול.

כשהגעתי לכיתה י"א גיליתי את האפשרות להמשיך לרקוד בזמן הצבא אז מאותו הרגע יותר התמקדתי בלהשתפר בטכניקה כדי לעבור את האודישן ולקבל את המעמד "רקדן מצטיין". בעקבות זאת בנוסף לסטודיו ולמגמת המחול הייתי נוסעת לקחת שיעורים אקסטרה בתל אביב עם מורים מוכרים ונחשבים.
לאחר שקיבלתי את המעמד של רקדנית מצטיינת המשכתי לרקוד ב"מסלול להכשרת רקדנים ת"א-יפו בניהולם האמנותי של נעמי פרלוב ואופיר דגן" בין השנים 2018-2020.
לאחר מכן התקבלתי ל'קיבוצית 2' הלהקה הצעירה של להקת המחול הקיבוצית שבה אני רוקדת מ-2020 ועד היום.

מתי היה הרגע שהחלטת להיות רקדנית?

אני חושבת שלא היה רגע ספציפי, הרגשתי את זה בתוך תוכי בוער תמיד ולקראת סוף התיכון כיוונתי לרקדן המצטיין, אמרתי לעצמי תמיד שגם אם לא אמשיך לרקוד הכל טוב ותמיד אוכל לחזור אחרי צבא אבל הצלחתי להתקבל למקומות שרציתי והחלום להיות רקדנית באמת יצא לדרך.

עומר טישאואר. צילום: עדי רונן
עומר טישאואר. צילום: עדי רונן
להקת המחול הקיבוצית 2 – מה מיוחד בה? היכן אתם מתגוררים ? מדוע הבחירה בלהקה?

את להקת המחול הקיבוצית 2 הכרתי כבר בכיתה ז' שנסעתי לשבועיים בקיץ לעשות קורס אינטנסיבי מטעם הלהקה וכבר מאז הרגשתי בבית בקיבוץ והייתה לי את התחושה הפנימית שאני אחזור. מאז כיתה ז' עשיתי את הקורס קיץ 4 פעמים ובאמת התאהבתי באווירת הקיבוץ ותמיד שאפתי להגיע ללהקה. הלהקה הקיבוצית היא להקה ותיקה ואחת הגדולות והידועות בארץ ובעולם. הקימה את הלהקה אישה בשם יהודית ארנון ז"ל שורדת שואה, היא נדרה לעצמה נדר שאם תשרוד את המלחמה תקדיש את חייה למחול בארץ וכך עשתה, והייתה חלוצת המחול בקיבוץ. הלהקה הקיבוצית מורכבת מכמה להקות, הלהקה הבוגרת שמיועדת להופעות בבמות גדולות בארץ ובעולם והלהקה הקיבוצית 2 (הצעירה) שמיועדת להופעות לנוער ולמשפחה בבתי ספר וגם בבמות ברחבי הארץ.
אני כרגע בלהקה הצעירה ואולי בעתיד אגיע גם לבוגרת, כל רקדני הלהקה מתגוררים בקיבוץ מה שהופך את החוויה למיוחדת יותר כי אנחנו ממש חיים את המחול.

שתפי בשיגרת יומך כרקדנית בלהקה

קמה ברוגע בסביבות שמונה וחצי מתארגנת ליום, היום חזרות מתחיל בשעה 10:00 בשיעור בוקר, כל בוקר שיעור חימום שונה למשל: שיעור בלט קלאסי, יוגה, אימפרוביזציה, טכניקת רצפה, וכו'.
אחרי השיעור יש לנו הפסקה קצרה ומיד מתחילים בחזרות, כל יום עושים חזרות לפי הצורך, להופעה הקרובה או לפרויקטים חדשים, ככה אנחנו עובדים עד הצהריים סביבות 14:00 ויוצאים להפסקת צהרים של שעה, חוזרים לסטודיו ב15:00 וממשיכים את החזרות עד השעה 17:00. זהו יום טיפוסי בלהקה, אני ספציפית גם מלמדת בחלק מהימים אחרי הצהריים דרך האולפן למחול בגעתון, אני נוסעת אחרי החזרות ישירות לאושרת שזה מושב ממש קרוב לגעתון ומלמדת שם בלט והיפהופ בנות צעירות.

מה החלומות המקצועיים שלך?

הייתי רוצה לרקוד בכל מיני להקות בארץ ובעולם ולחוות כמה שיותר סגנונות, אני אוהבת להיות ורסטילית וללמוד דברים חדשים תמיד.
בנוסף יש לי חלום להיות מורה ליוגה ופילאטיס.

בנימינה – איך היה לגדול המושבה ומה מיוחד בבנימינה?

בנימינה, אין על בנימינה. בנימינה היא השילוב המושלם בין עיר לבין כפר. מצד אחד יש בה את היופי, השקט, השלווה והרוגע אך מצד שני יש פה אנשים תוססים, חיים צעירים וכיף לא נורמלי.
לגדול כאן היה מאוד נוח ונעים. הכל היה נגיש והסביבה מאוד איכותית. במהלך שנות ההתבגרות שלי הייתי בצופים בישוב בשבט "עומר", דבר שלקח חלק גדול בתהליך ההתבגרות שלי ובחיבור שלי למקום.
אפשר לראות אצל רוב הרקדניות בתחום, שבשלב התיכון הן עוזבות את מקום הולדתן והולכות ומתפתחות במקום אחר יותר "מקצועי" מקומות כמו: עירוני א', תלמה ילין, האקדמיה בירושלים וכו'… ואני, מכיוון שהייתי מאוד מחוברת לחיי החברה בבנימינה לא רציתי להקריב את זה לטובת המקצועיות. ובכל זאת, הצלחתי להגיע למקום ששאפתי אליו גם בלי לעבור.

כיצד את שומרת על מראה כזה מהמם ?מה אוכלים? מה עושים?

תנו לי לגלות לכם שריקוד זה חתיכת כושר.. לרקוד כל יום במשך שעות זה בהחלט שומר על כושר ומחייב לעמוד בקצב של השיעורים. בנוסף, אני שומרת על אורח חיים בריא ומזין. השילוב של השניים בהחלט חיובי.

הורים ומשפחה- התמיכה שקיבלת מהם, שתפי

במהלך שנותיי בתיכון כרקדנית הייתי מאוד תזזיתית והלכתי ממקום למקום כל הזמן. מהבית ספר לשיעור ריקוד, מהשיעור ריקוד לשיעור ב תל אביב, משם לחברות ללמוד למבחן וכן הלאה.. לא הייתי דקה בבית! וההורים לא התלוננו, לא כעסו, רק עזרו. אני חייבת את התודה שלי אליהם אחרי כל השנים האלה ועדיין על העזרה והתמיכה שלהם הכל כך לא מובנת מאליו. אני מרגישה מרוכזת ומפוקסת בדרך שלי בזכותם.