רב משימתיות נחשבת בעידן העבודה החדש בעיני רבים מהמעסיקים לדרישה בסיסית, גם אנחנו וגם המעסיקים רוצים כוחות על לעשות כמה דברים בבת אחת לנצל זמן ולשפר ביצועים כל העת.
חשיבותה ועלייתה של הרב משימתיות מגובה ונתמכת כמובן ע"י הטכנולוגיה וגם ע"י הצורך להתמודד בזירות עשייה רבות בזמן אמת, אנחנו יכולים לערוך קניות משולחן העבודה שלנו במשרד או לטפל בבעיה בעבודה בתור לקופת חולים במרכול להזמין מוצר מחו"ל ולבדוק את מצב המניות שלנו בבורסה.
היתרונות ברורים ומוכחים במדד התפוקות היעילות וניצול הזמן ובכל זאת אנחנו מתחילים להבין שהיתרונות של הריחוף ממשימה למשימה באים גם עם חסרונות ומגבלות רבות.
בזמן שהילדים שלנו מכינים שיעורי בית הם מאזינים גם למוזיקה צופים בטלוויזיה שולחים מסרונים בטל’ החכם ומדברים עם חברים.
לעיתים אנחנו משלמים מחירים על רב המשימתיות שלנו. אני פוגש פעמים רבות אנשים רב משימתיים שמשיגים ביצועים גרועים של המטלות שלהם, הם מפריזים באופן שיטתי בהערכת יכולתם לעשות הרבה דברים בבת אחת ומשלמים מחירים בהפגנת שליטה גרועה בדחפים שלהם. לוקח זמן להבין עד כמה רב משימתיות פוגעת בנו כאשר אנחנו לא ממוקדים ולא יעילים.
מולטי טאסקינג – פנים רבות לה
• רב המשימתיות הבסיסית היא היכולת לטפוח לעצמך על הראש כשאתה משפשף את הרגל או הבטן מנגן בתופים ובמפוחית שר ולועס מסטיק.
• האתגר השני הוא להכין לבוס שלכם מצגת תוך כדי שאתם ממשיכים בעבודה, עונים לשיחות טלפון ובודקים את הדוא"ל והווצאפ. לסוג כזה של רב משימתיות מיחסים בעצם את היכולת לעבור ברצף בין משימות. הרבה ממה שאנחנו נוהגים לכנות רב משימתיות הוא למעשה מעבר מהיר בין משימות יום יומיות מיומנות של שליטה מהירה בביצוע עבודה שבה הם טובים מאוד.
• מה שלעיתים קרובות אנחנו מכנים רב משימתיות הוא למעשה שלטונה של העריצות הטכנולוגית – ההתמכרות לאינטרנט ולטל’ הנייד החכם. אנחנו רוצים לצפות בהם בו זמנית בכל הערוצים, להתעדכן ולהגיב בזמן אמת זוהי פעולה כפייתית ולא רב משימתית אמתית. המכשירים המרושתים שאנחנו מתמכרים אליהם נוטים לטשטש את ההבחנה מפני שהם מדרבנים אותנו בו זמנית לעבור ממשימה למשימה לצד הסחות דעת לא מוגבלות.
עצת הזהב השבועית
כיצד ניתן לשלוט ולשפר רב משימתיות:
• מודעות ושליטה עצמית – להשתמש ולהתחבר לרב משימתיות כשזה מתאים ולהתמקד כאשר ההתמקדות במשימה הבודדת חשובה יותר.
• להשתמש ברשימות תיוג (צ’ק ליסט) לכתוב את כל המשימות והפעילויות הנחוצות ולעבור עליהן בקביעות ע"מ לא להשמיט ולשכוח שום דבר.
• לאלף את הטל’ הנייד החכם – הסמארטפון הוא בו זמנית משרת נהדר ואדון קשוח. חיסמו הודעות לא נחוצות ותרסנו את הלהט להציץ כל הזמן במסכים ולהגיב.
• שיתופים והפרייה הדדית – רעיונות יצירתיים וטובים מגיעים לעיתים תכופות כשהראש מבצע חיבורים לא צפויים בין תחומים ואנשים שונים.
• שיפור מתמיד – לנתח תוצאות וזמנים לכל משימה ולבחון כיצד ניתן לשפר את סדרי העדיפויות והעמידה במשימות.
• ביזור והאצלת סמכויות – תלמדו להעביר משימות הלאה ללא חשש ולבקר את זמני הפעולה והתוצאות.
• השתדלו לבצע משימות עד הסוף כשאנחנו עוזבים דברים לא גמורים איננו יכולים למחוק אותם מנטלית תת הכרה שלנו ממשיכה לנדנד לנו שהמטלה זקוקה לתשומת ליבנו.
מי שטרח בערב שבת – יאכל בשבת.
שבת שלום,
חיים ליפא, כותב הטור על עתידנות ותעסוקת עתיד, מייסד ומפתח מודל ה-GPS האנושי לשדרוג הפוטנציאל האין סופי של המוח.