המדור של לימור – שמנים מושרים – איכויות ייחודיות

נטורופתיה והחיים עצמם
כמי שכותבת כבר מעל עשור, תהיתי בליבי מה יש לי עוד לחדש בחיים האלה.
כבר כתבתי על לביבות וסופגניות בריאות (איכסה…)
ועל שמנים אתריים וסוגי שמנים למאכל וכבר יצאתי לעצמי מהדעת ושעממתי אותי ממש.
ואז, תוך פיהוק רחב, אמרתי לי בליבי, אולי יעניין את הקהל אשר בציון על שמנים מושרים. מה ומי הם ואיך אפשר אולי אפילו להכין DIY.
אז שמנים מושרים הינם שמנים כגון שמן זית, או שקדים או זרעי ענבים, או שומשום, שצמחי מרפא שרויים בהם למשך כחודש עד שלושה ואז התכונות הרפואיות הנהדרות של הצמחים – מפעפעות (זה תהליך בו מולקולות עוברות ממקום למקום) אל השמן ומעניקות לו את התכונות של הצמחים.
כעיקרון: 50 גר’ צמח מיובש יחד עם ליטר שמן לבחירת המכינה או המכין יהוו יחס מתאים.
משרים בשמן למשך חודש עד שלושה, מנערים היטב מידי יום ואז מסננים בעזרת בד גבינה נקי מאד או מסננת נקיה ושומרים במקום מוצל וקריר.
זהירות מצמחים טריים בשמן, כל היופי עלול להתעפש ולטוס לפח הסמוך ואין כאב לב גדול מזה (בתחום הצמחים כמובן…)
הכי נפוץ ומוכר: שמן קלנדולה, שמן הקלנדולה הכתום הנהדר. מופק מהפרחים הכתומים שלה.
לאחר השריה של שלושה חודשים, כאשר מידי יום חשוב לנער היטב את הצנצנת שבה שרויים הפרחים, מתקבל שמן כתום מהמם שמגמיש את העור, טיפה מגהץ קמטים (ממש טיפה, לדעתי עוד לא נולד השמן שממש מועיל בתחום הטעון הספציפי הזה…) הוא גם נוגד דלקת ומרגיע עור סוער.
נוהגים לשלב אותו במוצרים שמיועדים לתינוקות כי הוא גם עדין וגם אפקטיבי מאד.
הוא ה – go to הראשון כאשר ענייני עור הם על הפרק.
שמן ארניקה: שמן ארניקה, הינו השמן שנפנה אליו כאשר מעורבים ענייני כאבים, מפרקיים וגם אחרים. הוא מצמצם נפיחות ומצוין לשיכוך כאב שלאחר ניתוח.
מה שחשוב לציין, הינו העובדה שהצמח הזה אינו תמים. הוא עלול לגרום לאלרגיה ואסור להניח אותו על פצעים פתוחים! הוא אסור בהריון או לכאלה שנוטלים מדללי דם. חבורות, נקעים, ניתוח שמחלים אבל אינו פתוח כבר, כאבי מפרקים? בהחלט כן.
שמן אזובית המדבר: צמח מרפא מופלא בעל זיקה למערכת הנשימה, שלד שריר ואפילו מערכת העיכול. הוא גדל במדבר והוא חזק גם בריח גם בעוצמה.  הוא מקל על דלקות ואפילו אנטי פטרייתי.
טוב לשלב אותו בעיסויים על החזה והגב כשמעורבת תחלואה נשימתית כלשהי.
שמן פיגם: שמן קסם שקשור לשלל תופעות ותסמינים. הוא מחד מזרים דם ומאידך מכווץ כלי דם.
הוא משכך כאב ונוגד דלקת וגם אנטי פטרייתי.
משתמשים בו לטיפול בטחורים, לכאבי שרירים ומפרקים, לדלקות אוזניים, וגם כאבי ראש בשילוב עוד שמנים אתריים רלוונטיים.
אסור למרוח אותו בשמש!! וישנם כאלה שאלרגיים ממש, במגע איתו. הריח שלו אינו מהמם אבל מי שמכיר ומוקיר את פעלו של השמן הזה, סולח לו גם על זה. מעבר לכל סגולותיו חובה בעיני בכל בית, שיח פיגם שלפי האמונה – מרחיק את עין הרע מדרי הבית וזה תכלס תמיד טוב.
שמן מושרה שום וטימין
כמו צמחי מרפא, גם מזון יכול להיחשב כמרפא.
כמו למשל שום, איזוב, טימין ועוד ועוד…
אפשר להשרות מזונות מרפא בשמן ולקבל את תכונות המרפא בתוך השמן.
ממליצה להכין כמות לא גדולה כי השמן עלול להתעפש.
משתתפים:
6-8 שיני שום קלופות
ממליצה לקנות אורגני או לפחות שום ישראלי סגלגל
4-5 גבעולי טימין
כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מעבירים את השום והטימין למחבת נקיה, מוסיפים את השמן ומחממים בעזרת אש נמוכה למשך כרבע שעה. מנערים מדי פעם את המחבת ואז
נותנים לה לעמוד כמה שעות לאחר תהליך החימום להמשך מיצוי החומרים הפעילים.
מסננים ושומרים בצנצנת מעוקרת.
חג שמח ונעים לכולנו