המדור של לימור – חג שבועות

נטורופתיה והחיים עצמם

נולדתי בערב שבועות. ה׳ בסיוון. הורי רצו לקרוא לי חגית (כמה מקורי…) בסוף התגלגל להיות לימור, על שם סבתי מלכה. מלי-לימור, טיפה מכופף, לא נורא.
מעשה שהיה כך היה. אמי המוסרית, הרגישה שלא הוציאה מספיק את ילדי הכיתה אותה חינכה אי שם בשנת 1963 בבית הספר אהוד שבחיפה, לטיולים. פעם ככה היה, המורות החליטו לגבי טיולים… אז בחודש שמיני עם בטן ענקית, יצאה עם תלמידיה לטיול מבית הספר ועד לאוניברסיטת חיפה. מסע של כמה וכמה קילומטרים, בעליה ובמזג אויר חם.
לדעתי פשוט רצתה שההריון כבר יסתיים בלידה וכך היה. הגיעה הביתה התקלחה לה, נכנסה לנוח ובום. ירידת מים. טלפונים, היסטריה, בית חולים רמב׳ם ונולדתי. 2.5 ק״ג מוקדמים מדי, צווחנים מאד וגם מאד מאד תלותיים… אמי סיפרה לי שכשהייתי תינוקת, אנשים זרים היו עוצרים אותה ברחוב ומחייכים ומתלהבים ממני… איפה הימים הללו….

אז אני ילדת שבועות. תמיד אהבתי את החג הזה על מאכליו, אבל זאת לא באמת חוכמה לאהוב חלב, סוכר, שמנת מתוקה..
השנה החלטנו שלא משתגעים עם מליון מנות וקינוחים מטורללים כי כולנו רוצים לשמור על הבריאות.אז תרשו לי להציג לכם כמה מתכונים טעימים, סבירים בטעם ולא מפוצצים בחוסמי עורקים לדורותיהם…

פייר? בתור מדאייטת כל החיים שלי, עם הצלחות ססגוניות וכישלונות מפוארים, מעולם לא קמתי מהשולחן עם תחושת ניצחון כשאכלתי עד להתפקע. דווקא הארוחות בהן מיננתי, בחרתי וקמתי מהשולחן כשאני עדיין זוכרת מי אני ומה שמי, הן אלה שזכורות לי לטובה.
אז אני מבטיחה שכך אעשה השנה!

מאחלת לכולנו חג שמח ושקט בכל תחום (מלבד היצירה והאהבה…)
גלגלי דלורית ברוטב נענע
אופים את גלגלי הדלורית על ניר אפיה משומן קלות עד שטיפה נצרבים בקצוות.
מחכים שטיפה יתקררו ומכינים את הרוטב: שתי כוסות יוגורט עיזים או כבשים מוזגים למעבד מזון קטן מוסיפים חופן עלי נענע, חצי צרור פטרוזיליה, חצי צרור כוסברה, שתי שיני שום, מעט שמן זית ומלח ומעבדים. זה רוטב שמתאים להמון דברים. שווה שיהיה במקרר.
מרק עגבניות חלבי
אוספים את כל העגבניות העייפות והרצוצות מהמקרר, שרי, רגילות, הכל הולך.. 4-5 שיני שום כף אבקת מרק פרווה מלח ופלפל לפי הטעם וחריפות כלשהי, פלפל ירוק או צ׳ילי או אבקה, מה שקל לכם להשיג. ממש מעט מים מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה למשך כחצי שעה. מבלנדרים היטב, מתקנים תיבול, יש שמוסיפים מעט סירופ מייפל. או מעט שמנת מתוקה לבישול, ממש מעט.
אנטי פסטי מגוונים
אוספים ירקות: בטטות, בצל, ראשי שום שלמים, סלק, קישואים, פלפלים בצבעים שונים, חצילים.
חותכים אותם ברוחב דומה ומניחים על תבנית שמרופדת בנייר אפיה.
מכינים תיבול 8 שיני שום כתושות 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל שחור, מערבבים הכל ומורחים על הירקות
ואופים עד להשחמה.
סלט ירוקים משודרג
חסות שונות, ערבית, סלנובה, משי, עלי רוקט 8 עגבניות שרי חצויות בצל ירוק חתוך תפוח או נקטרינה חתוכים בג׳וליאן (רצועות דקיקות) ואז או את רוטב היוגורט נענע או רוטב מכפית חרדל כף שמן זית כפית דבש 2 שיני שום מיץ מלימון אחד  לערבב את חומרי הרוטב ולהקפיץ את כל הנוכחים בקערה, להגיש מיד.