שאלת השאלות.
אני מרגישה כבר חפורה לעומק, לגובה ולרוחב, בכל מימד אפשרי מהסגר הזה.
ולא תגידו אני איזה יצאנית דגולה, חיה לי בד׳ אמותי. עובדת מהבית, מטפלת במשפחה שלי שאני אוהבת, בימים נועזים – רמי לוי, ניצת הדובדבן וחזרה למחילה שלי. אבל ויש אבל גדול!
כשמישהו אומר לי ׳אסור לך׳ – אני מתחרפנת.
משהו באבא שלי, זכרו לברכה, שהיה איך לומר בעדינות – טיפה טוטליטר, נותר בי כצלקת חרוטה ומעיר את כל כוחות המרי שלי אל מול ישויות של אי צדק ושרירותיות.
Having said that, ואין כל כך מה לעשות, כי מורדת ככל שאהיה, קנסות ממש לא בא לי ולהתגולל על הרצפה תחת ברכו המסוקסת של שוטר חטוב, איך לומר – העולם עדיין לא הבשיל לראות.. אז אני נאלצת להישמע להנחיות בין אם אני שלימה איתן אם לאו… בדרך כלל – לאו.
אז להמלצות – כיצד לא להתחרפן.
ההמלצה הראשונה היא: לאפשר לעצמכם כן להתחרפן. איש אישה וסיגנונם עימם.
יש מי שלא יצא מהמיטה וטיפה ירחם על עצמו, יש מי שיתפוצץ על שטויות. אז מעבר לבקשתי שלא לעבור את הגבול, (אלימות מכל סוג, מילולית או מעשית) סילחו לעצמכם. זאת התקופה הזאת שממש מנגנת על עצבינו כעל מיתרי מנדולינה מתוחים מדי.
גם אני מצאתי את עצמי אל מול בני משפחה ואפילו מטופלים, עוברת גבולות לא בטעם. ניחמתי, התנצלתי ולמרות זאת, התקשיתי לסלוח לעצמי.
פגשתם מוטיבציית אפס? לעשות דברים בסיסיים נראה לך כמו לחצות את הרוביקון? welcoe !
לקיתם בעצלנת קורונה הכי לגיטימית בארץ. נסו להתענג על תדר הבטלנות.
תכלס, להוסיף את השנה הזאת לרזומה נראה לי כמו פשע ברמה בינונית +.
בישול
זה הזמן לחקור מתכונים שדורשים יותר התעסקות והשקעה ולהכינם בבית. לקנות כמובן את חומרי הגלם ולעשות גם עניין ובלגאן סביב זה, למרות שמה שהכי בא לך זה לטרוק את ראשך בקיר כמה פעמים. בחזקה.
ריקוד אפריקאי
די לא יאומן כשרואים אותי כיום, אבל אני בעברי היטבתי לרקוד. גם בהיותי בעודף משקל.
למדתי אצל מיטב המורים ובשלל סיגנונות. לאחרונה נחשפתי לריקוד האפריקאי.
מדליק ממש! באזורינו רינת לנגלי עורכת בימים כתיקונם סדנאות מדהימות.
חפשו ביוטיוב ריקוד אפריקאי, פנו מקום בבית, בגדים נוחים וקדימה!
בעת הזאת, אנו ההורים נדרשים למנעד ריגשי ולוגיסטי רחב שוליים, רק לנהל את ממשקי הזום לדורותיהם, לעבוד קצת, לנהל בית, טיפה לנשום מפעם לפעם… והרי גם אנחנו בני אדם.
כל זאת ואני פונקתי, טפו טפו, בילדים גדולים, שאינם מציקים ודורשניים. לא רוצה לחשוב מה קורה בבתים עם תינוקות / ילדים צעירים / מתבגרים / משפחות מרובות ילדים… שערי סומר ומסתמרר רק בדמייני את הסיטואציות המתרחשות …
או בעברית פשוטה, כל הכבוד לנו ולהם.
מי יתן וה – so called מגיפה הזאת תעבור מהעולם ונשיב ימינו כקדם.
לא סגור לי איך ומה יהיה, נראה לי שהסטארט אפ הזה די מצא חן בעיני חלק ממנהיגי העולם שעלולים להשתמש בו כקרדום לחפור בו.
הלוואי שקול השפיות והצדק, יצאו מהכוח אל הפועל ונחזור לנורמליות מרגיעה.
מרק פטריות עשיר / לימור עברון גילת
משתתפים:
1 בצל
6 תפוחי אדמה בינוניים
1 גזר
5 שיני שום שלמות
1 סלסילה פטריות שמפיניון שטופות ופרוסות
2 סלסילה פטריות ירדן חתוכות לפרוסות
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
– חותכים את הבצל, תפוחי האדמה והגזר לרבעים מוסיפים את שיני השום ,פטריות השמפיניון וסלסלת פטריות ירדן ומזהיבים בסיר גדול עם 2 כפות שמן זית
– מוסיפים 2 ליטר מים ומבשלים כ 40 דקות, או עד להתרככות תפוחי האדמה.
– מעבירים את תכולת הסיר, כולל חצי מכמות המים, לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. במידת הצורך מוסיפים עוד ממי הבישול לדילול.
– מחזירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות נוספות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
– מחממים מחבת עם כף שמן זיית , ומקפיצים פטריות ירדן עד שהן משחימות ומתרככות. מתבליםבמלח ופלפל.
– מוסיפים את הפטריות המוקפצות למרק ומוזגים לקערות הגשה.