כולם אוהבים פלאפל.
בנסותי לחשוב על גיוונים לאוכל שיישלח לגן או לבית הספר או לסטודנטים, נתקפתי בהתקפת פיהוקים מרשימה, הבנתי שכבר חפרתי הכל.
גרגירי חומוס, ודפי אורז מלאים בדברים וכמה אפשר כבר לחדש ולפנפן שיהיה קצר, בריא, טעים ושהסועד ישמח לפגוש אותו..
ואז הבריקה בראשי מחשבה: ארוחת פלאפל
לארוחת הפלאפל נדרשת היערכות מראש
אבל ההתארגנות בבוקר די מהירה וקלה.
כדי שתהיה ארוחת פלאפל, צריך להכין פלאפל, זה מין סידור כזה…
אז הנה מתכון קל, פשוט, אפוי, ללא גלוטן, מתקבלת כמות גדולה שנכנסת למקפיא ואז נשלפת בעת הצורך. פשוט משליכים לתנור או לטוסטר בבוקר ועד סיום ההתארגנות הכדורים חמים וטעימים ונשמרים כאלה לכמה שעות.
פלאפל / מקס מלכיאל
200 גר גרגירי חומוס מושרים במים מערב עד בוקר ואז מסוננים
חצי בצל בינוני
3 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
כפית שטוחה מלח
חצי כפית כמון
שתי כפות שומשום
*ייתכן שתהיה נחוצה כמות קטנה של מים
אופן ההכנה:
מכניסים הכל למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת עיסה הומוגנית וטחונה היטב (חשוב להקפיד על זה!)
מרפדים תבנית בניר אפיה משומן בשמן זית ומכינים כדורי פלאפל לא מאד דחוסים ומניחים על התבנית.
מזלפים שמן זית בנדיבות מעל ומכניסים לאפיה של כ – 40 דקות ב – 180 מעלות עד להשחמה.
מחכים שיתקרר ומאפסנים במקפיא.
ועכשיו להגשה
יהיו כאלה שישמחו לקופסה, עם פיתה על התחתית, חומוס, טחינה מרוחים עליה וכמה כדורי פלאפל מתגלגלים להם ממעל והם, בסבבה שלהם, יאכלו עם הידיים ויהיו מבסוטים.
ויש כאלה שיעדיפו שהכל יחכה להם בתוך הפיתה. אפשר לשים עלה חסה שיובש כחוצץ בין הפיתה לשאר הטובין על מנת שלא תירטב.
והמהדרין יתכבדו ויארזו לעצמם כל פריט בנפרד-פיתה חתוכה לרבעים, חומוס עם טחינה, חריף, סומק, שמן זית וצנוברים בצנצנת לחוד. ירקות חתוכים ויאכל בנימוס אשכנזי כדבעי…
(אני ממוצא אשכנזי אז מותר לי, למרות שאני לא סגורה שרומניה זה בדיוק אשכנז…)
מתחילה שנה חדשה
נקווה בה לטוב,
בריאות בגוף ובנפש
אחדות בארץ שלנו השסועה,
שמחה פרנסה ויצירה.