המדור של לימור -הליטוזיס – באשת הפה

נטורופתיה והחיים עצמם

כמה מקוממים אותי הסרטים האמריקאיים בהם גיבורי הסרט מתעוררים להם בבוקר יפים, מאופרים ומתנשקים כאילו לא עבר לילה על כוחותיהם, שהותיר את פיהם, איך לומר? מסריח… ריח רע מהפה הוא אחד המטרידים. בדרך כלל לא את המצחין עצמו, אלא את הסובבים אותו.

מהן הסיבות לריח רע מהפה?
נתחיל מהקל אל הכבד- אכילת מזונות שמותירים ריח נוכח, כמו שום למשל או  בצל, את זה ניתן לפתור בקטנה, צחצוח שיניים וזמן שחולף.
יובש בפה גם כן עלול לגרום לריח רע, אנשים שנושמים דרך הפה כגון מורים, מרצים, מוקדנים יהיו מועדים לסבול מהתופעה – שתיה מרובה ומודעות לנשום דרך האף יכולים לעזור במקרה הזה.
ענייני שיניים: חורים בלתי מטופלים, דלקות חניכיים,
נסיגת חניכיים, אבנית, מזון שנלכד בין השיניים – כל אלה עלולים לגרום לריח רע. היגיינה טובה, שיננית, סילונית (מתקן ביתי שפועל על לחץ מים חזק שמסלק שאריות מבין השיניים) יועילו.
דלקות גרון, דלקת שקדים, נזלת כרונית, סינוסיטיס, כל מה שקשור בדלקת, חיידקים ובסטאזיס (עימדון) כמו מים עומדים שמזמינים אליהם חיידקים ושאר טפילים. במקרה כזה חובה לטפל בשורש הבעיה, צמחי מרפא עושים עבודה מופלאה בתחום הזה של עידוד ניקוז, אנטי דלקתיות ואנטי זיהומיות.
עיניני עיכול, תופעה בשם תת חומציות, חומצת הקיבה נמצאת בחוסר או שאינה פוטנטית דיה ואז העיכול אינו שלם, כמו גם נושא חיסול חיידקים ומזהמים נוספים (תפקידה של חומצת הקיבה) לוקה בחסר. במקרים כאלה חשוב ייעוץ נטורופתי על מנת לאבחן מה הסיבה ולכוון להחלמה.
ריפלוקס (תוכן קיבתי עולה במעלה הוושט)
חיידק איום בשם הליקובקטר פילורי שחייבים לטפל בו שאם לא כן, הוא עלול להתפתח לכיוונים לא רצויים ממש!!!!
גם כאן, ההמלצה היא ליטול את שלושת או ארבעת האנטיביוטיקות ואז לפנות לנטורופת/ית או הרבליס/ית ולהשלים את הטיפול כך שאם היו לו (לחיידק) רעיונות לחזור – שישכח מהם!!
כמה צמחים שיכולים להועיל במקרים קלים של ריח רע:
חליטות עלי מרווה ושטיפת הפה איתן.
לעיסת עלי פטרוזיליה ונענע, חליטת תה ירוק
כל אלה יכולים לסייע ולהקל.
ומקרים מסובכים יותר – לכו לטפל! איש אישה וסיבותיהם והלוואי שאלה תהיינה הצרות של כולנו…