דייט עם מיכל – אוראל אוחיון שף ובעלים של מעדניית בת הרים בזכרון יעקב

השף אוראל אוחיון, בן 30, מתגורר בפרדס חנה, למד בישול באיטליה, התמחה אצל השפים הטובים בארץ ובעולם, מתמחה בסגנון בישול של אוכל מוליקולרי ומנות שף חדשניות, על בסיס טעמים אהובים ומנות קלאסיות תוך כדי שילוב טכניקות חדשניות

אוחיון הוא הבעלים של מעדניית בת הרים, הממוקמת בזכרון יעקב במרכז המושבה שנפתחה לאחרונה.

המעדנייה מעוצבת בצורה כפרית ופסטורלית הנותנת הרגשה של חו"ל ובית בו זמנית, מעניקה חווית אירוח ייחודית של גבינות איכותיות ויין משובח.
״נולדתי אל תוך עולם הגבינות דרך אבי שהתחיל עם זה, אבל תמיד עסקתי בלמידה על מטבחים מקומיים ועולמיים, עבדתי בעולם ובארץ ובעיקר צברתי ידע על חומרי גלם מיוחדים ואותנטיים".
איך הכל התחיל?
אל עולם הגבינות הגיעו אבי, אלי אוחיון והשותף שלו שלומי עקיבא, לפני 25 שנים על ידי תחביב ואהבה ומתוך המון ציונות לצפון ולאט לאט החליטו שנוסעים לחו"ל, לומדים ומתמקצעים בתחום במקומות הטובים ביותר כגון: צרפת, איטליה, ספרד ומביאים לארץ את הגבינות האיכותיות ביותר והאמיתיות ללא חומרים משמרים וללא תוספות כלל מחלב נטו.
מה המיוחד בגבינות ממחלבת בת הרים? ומהי גבינת הדגל שלכם?
מחלבת בת הרים מבדילה את עצמה ממחלבות רבות אחרות בזכות המיקום שלה בצפון, על גבול לבנון בקיבוץ מלכיה, כ-700 מטרים מעל גובה הים ובייצור הגבינות שלנו ללא חומרים משמרים, מחלב אמיתי וללא שום תוספות ובזמני יישון על מדפי עץ אלון גבוהים מהרגיל ובכשרויות גבוהות במיוחד כמו: בד"ץ, בית יוסף, חת"ם סופר ומהדרין מקומי.
גבינת הדגל שלנו היא הגאודה הולד, גאודה מיושנת בת יותר מ-4 שנים, בעלת טעמים עמוקים ומרקם קריסטלי משובח.
מה עוד נמכר במעדניית בת הרים?
במעדנייה שלנו נמכרים: מטבלים בעבודת יד ללא חומרים משמרים, סוכר וצבעי מאכל, ריבות בעבודת יד, שמן זית אורגני, דבש אורגני מדבורים איטלקיות ומיוחדות מאוד לנוף הישראלי, לחמי מחמצת משובחים ובריאים, עלי גפן בעבודת יד מיוחדים מאוד, דגים מעושניםשוקולדים של השוקולטייר רונן אפללויין מדהים ללא חומרים משמרים וללא ביסולפיט של היקב שלנו במושב אביבים וכמובן כריכיםמנות שף מגניבות כגון: ירקות /דגים בטאבון, עלי גפן סלטים ופלטות של גבינות דגים ויינות.
היין שלכם נפלא! תוכל להרחיב על תהליך הייצור שלו ועל ייחודו?
את היין אנחנו מייצרים בשיטות בוטיק ללא חומרים משמרים וללא ביסולפיט. את הכרמים אנחנו מגדלים בצורה אורגנית בגבהים של למעלה מ 800 מטר ב’דישון’-רמות נפתלי, על אדמות בזלת שמעניקות טעם יחודי ופירותי לענב וכל היינות מיושנים בחביות עץ אלון צרפתי.
מהי פלטת הגבינות האולטימטיבית שלכם?
פלטה בעלת 4 סוגי גבינות: מנצ’גו כמהין (מכמהין אמיתיות), גאודה הולד, תום עיזים אורגנית וברי פקאן עם דבש פרחי אבוקדו שלנו. מוגשת עם פירות, זיתים, לחם ושמנת.
מהי הגבינה הכי אהובה עליך מגבינות בת הרים?
הגבינה האהובה עלי במיוחד היא ברי שום שחור וכמהין, אוהב את הטעמים הקרמים הקטיפתיים של הברי עם השום השחור העמוק והכמהין שממלאים את הגבינה בארומה מדהימה.
סלי הפיקניק המרהיבים שלכם לערב רומנטי. מה אתה ממליץ לשים בסל?
ממליצים מאוד לזוגות לקחת את סלסלת הפיקניק שלנו עם יין רוזה מלבק, 5 גבינות מטבל, דבש ולחם, להתפנק בטבע או בערב רומנטי בבית.
מהי החוויה המייחדת ללקוח שמגיע למעדניית בת הרים בזכרון יעקב?
החוויה שאנחנו יודעים לתת היא במילה אחת "אירוח" ובכמה מילים "אירוח של חוויה קולינרית", הסברים מפורטים על הגבינות והייצור שלהם, על היין, הזיתים, עלי הגפן והשוקולדים הנפלאים.
הבחירה שלכם בזכרון יעקב, מושבה משופעת יקבים והיסטוריה לבית של חנות הדגל של בת הרים,
מה אתם מתכננים עוד?
בזכרון יעקב אנחנו מתכננים לפתוח חלל אירוח לסדנאות גבינה יין, ארוחות שף ואירועים פרטיים פרטים בהמשך.
מה הייחוד שלכם בהשוואה למעדניות אחרות?
אנחנו כאמור מכינים 90 אחוז ממוצרי המעדנייה. אנחנו חיים את חומר הגלם שלנו, מגדלים אותו ויודעים איך לאכול אותו בצורה הטובה ביותר. השילוב של ברי עם דבש או אפילו גבינת עזים עם ריבת דלעת רוזמרין שלנו. הכל נעשה באהבה לארץ ומתוך ציונות ואהבה לחקלאות.
מה מעניק חבר מועדון אצלכם?
חבר מועדון אצלנו מעניק הטבות מעולות של המון מבצעים על גבינות, יינות ואפילו מוצרי מדף שנמצאים כ 1+2 ברוב המקרים.
האם אתם עושים אירועים?
וודאי! אנחנו עושים אירועים ומגיעים עד אל בית הלקוח בפורמטים של בופה גבינות ויין עם לחמים ומנות שף מופלאות.
רח’ הנדיב 23, זכרון יעקב, 
להזמנות: 0796-100-100
ניתן לרכוש במקום או להזמין משלוחים א’-ה’ 9:00-21:00 שישי 8:00-14:30
מדור פרסומי