החל מהמלצה לארוחות קטנות, דרך צריכת כמויות מים מדויקות ועד להכנה המתאימה לצום יסייעו לכם לצלוח את יום כיפור בצורה הנכונה ביותר. איך מתכוננים עוד לפני הצום? מה לא מומלץ לאכול לפני ומה כדאי לאכול אחרי? הכתבה שתסדר לכם את הצום. דיאטנית קלינית ממליצה כיצד נכון להתכונן לצום יום כיפור
רבים חווים את אותן המחשבות של איך נכון להתכונן לצום, מה לאכול ולעשות כדי לא להרגיש את הרעב. יחד עם זאת, חשוב לדעת לעשות את זה בצורה הנכונה בכדי לא לפגוע בגוף. צום זה לא דבר פשוט ולכן חשוב לעבור אותו בצורה נכונה. אם תכינו את עצמכם נכון לקראת הצום, הוא יכול לעבור בצורה קצת יותר קלה ושלווה.
לקראת כניסת יום הכיפורים מומלץ להכין את הגוף מראש ולכן כדאי להתחיל להכניס נוזלים לגוף החל משעות הבוקר שלפני הצום לפחות 8-10 כוסות מים על מנת להתחיל את הצום ברמת רוויה טובה. מומלץ להפחית באכילת מזון המכיל מלח ותיבול למשל בשר מעובד, דגים מעושנים, גבינות מלוחות, חמוצים וחטיפים, כידוע מלח מגביר צימאון. גם על משקאות כמו קפה, תה, אלכוהול מומלץ לוותר. לפיכך, יום לפני הצום יש להימנע מאותם מאכלים או משקאות שעלולים לגרום לנו לאבד נוזלים.
עולה המחשבה שכדאי לנו לאכול כמה שיותר ואולי ככה נרגיש פחות רעבים במהלך הצום. אך טעות גדולה למי שחושב כך. כן מומלץלאכול ארוחה מאוזנת, כזאת שתתרום להפחתת הרעב. שלבו פחמימה מורכבת כמו אורז מלא, כוסמת או פסטה מחיטה מלאה, זאת לצד חלבון המכיל בשר רזה, עוף או דג, זאת בשילוב של שומן איכותי הכולל טחינה, שמן זית, ואבוקדו. כל אלו מומלצים לצד ירקות חיים או מבושלים. עבור ציבור הצמחונים והטבעונים חשוב שלא לדלג על מנת החלבון כיוון שהוכח מחקרית שזוהי קבוצת המזון בעל התרומה הגדולה ביותר לתחושת השובע לאורך זמן. לכן מומלץ להזין את הגוףבתבשילים עם אפונה יבשה, עדשים, גרגרי חומוס, טופו וכו". בנוסף, לאחר הסעודה, חשוב להימנע מקינוח המכיל פחמימות כמו עוגות, פירות, ממתקים וסוכרים היות ואלו הם אשר מגבירים תחושת רעב וצימאון לאחר מספר שעות.
ארוחת שבירת הצום לא פחות חשובה מההכנה. חשוב לא לאכול ישר בכמויות גדולות ומומלץ להתחיל לאזן את הגוף החל מהפרטים הקטנים. לכן חשוב לדאוג למאזן הנוזלים ולהתחיל בשתיית מים,שתייה חמה ולאחר מכן עוגייה, פרוסת לחם עם ממרח מתוק או סלט פירות. פעולה זאת אמורה על מנת להחזיר לגוף בהדרגה את הנוזלים והסוכרים שאיבדנו במהלך הצום לו ובעיקר כדי להירגע .לאחר זמן קצר כבר ניתן לאכול ארוחה מאוזנת.
עבור אוכלוסיית הגיל השלישי יש להתייעץ עם הרופא\ה המטפל\ת עוד לפני הצום. זאת על מנת לקבל את אישורם לצום ולהגדיר את תנאי הצום, לבטח באלו הנוטלים תרופות.
נכונים הדברים כלפי נשים בהריון, חולים כרוניים, חולים סוכרת, או מי שעבר וניתוח להקטנת קיבה, התייעצו עם הגורם הרפואי אצלכםלפני הצום ועם דיאטנית על מנת לצלוח את הצום בצורה בטוחה.