לותיקים שבינינו, האם אתם זוכרים את סדרת הקאלט: ׳הכל נשאר במשפחה׳? ארצ׳י באנקר ראש המשפחה הבוטה, הגזעני, שכל כך אהבנו, נהג לכנות את חתנו (השחקן והבמאי רוב ריינר) ׳ראש כרוב׳ ככינוי גנאי למידת טמבליותו?
אבל תכלס – כרוב הוא אוצר חבוי בתוך שלל עלים פתלתלים.
♦ דבר ראשון, הוא עני בקלוריות וזה כבר הופך אותו לחבר טוב.
♦ שנית הוא מפוצץ בויטמינים, מינרלים, אנטי אוקסידנטים ורכיבים נוגדי סרטן.
♦ אם הוא כבוש (באופן ביתי) תהליך ההתססה מביא מהכח אל הפועל חיידקים בריאים בשם לקטובצילוס, שמחזקים את מערכת החיסון והעיכול.
♦ הוא מעולה לניקוי עמוק של הגוף, למחלות דלקתיות של מערכת העיכול, מוריד כולסטרול, משפר זרימת דם.
♦ במקרה של נפיחות, בצקת או גודש שנוצר בעקבות הנקה, עלי כרוב הינם תרופת פלא! כמובן שחובה לברר במקביל רפואית, ממנה נובעת הבצקת…
אני זוכרת שבילדותי, כשאבי הרגיש את הגרון עומד לכאוב לו, היה מכין קומפרס מעלי כרוב וישן איתו. לא מנסה אפילו להתחיל לתאר לכם את הריח שהיה נודף מהחדר עם עלות השחר…
ניתן לאכול אותו טרי בסלט (אינו מתאים במצבו הטרי לכאלה שסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס). או מבושל ואפילו אפוי. כן.
מידת הנפוצות שלו הופכת אותו לירק מעט בנאלי אבל המתכון שאצרף בהמשך, יעיף לכם את הסכך מהמקום.
אם אני, פו הדוב שכמוני – התאהבתי בכרוב במתכון האפוי שלו, אז כל אדם, קל וחומר, יתאהב בו גם כן.
מעתה, בבקשה אל תסתכלו על העגול הירוק או הסגול הזה במבט לא סופר.
זה נכס משמעותי לחיזוק התזונה המשפחתית!
סטייק כרוב/לימור עברון גילת בהשראת מתכון של קרותית
משתתפים:
כרוב ירוק רצוי אורגני, 3 כפות שמן זית, מעט מלח, מעט פלפל
אופן ההכנה:
מניחים את הכרוב על גחונו, חוצים אותו ואז חותכים כל מחצית לחתיכות גדולות בעובי 2 ס"מ.
מניחים כל חלק בזהירות שלא יתפרק, על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים שמן זית, מעסים טיפה לתוך הכרוב, ממליחים, מפלפלים ואופים כחמישים דקות בחום של 180 מעלות.
החיים שלכם ישתנו מהקצה אל הקצה! באחריות!
אוכלים חמים או קר. והחלק החביב, במצבו האפוי המסויים – הוא גם אינו גורם לגזים.